Liftkeuring

Contact

Personenliften, en in dit specifieke geval de traditionele tractieliften, dienen volgens de wet periodiek gekeurd te worden. Deze periodieke keuring dient iedere 18 maanden herhaald te worden en uitgevoerd te worden door een erkende keuringsinstantie zoals Aboma of Liftinstituut waar wij al een jarenlange samenwerkingsafspraken mee hebben. Een keuringsinstantie zoals Aboma of Liftinstituut dient de keuring uit te voeren waarbij een monteur van MOBI Liften als onderhoudende partij assisteert. 

Het voorkomen van aansprakelijkheidsrisico’s 

Liften zijn een  inmiddels onmisbaar in het dagelijks leven wanneer het aankomt op het vervoeren van personen en goederen. Naast dit gebruiksgemak is de veiligheid van de lift net zo belangrijk. 

Om die reden laten gebouweigenaren, Vereniging van Eigenaren en gebouwbeheerders hun lift periodiek keuren. Niet alleen omdat de liftkeuring wettelijk verplicht is maar ook omdat dit noodsituaties, financiële risico’s en aansprakelijkheid voorkomt. 

De voordelen van een periodieke liftkeuring

Objectieve en een onafhankelijke liftkeuring door deskundige inspecteurs volgens de wettelijke eisen.

Na de liftkeuring ontvangt u een duidelijk keuringsrapport welke inzicht biedt in eventuele tekortkomingen, defecten of adviezen.

De lift krijgt na goedkeuring een herkenbaar keurmerk zodat de liftgebruikers kunnen zien dat de lift aan alle veiligheidseisen voldoet.

MOBI Liften regelt alle zaken rondom de liftkeuring

Wanneer u een liftkeuring wenst kunnen wij dit in zijn geheel voor u organiseren. Wij plannen, na afstemming met u, de liftkeuring en zorgen dat er een monteur van onze kant bij aanwezig is ter assistentie. De gehele factuurstroom van de liftkeuring kan via ons verlopen waardoor de factuurstroom tot 1 factuur beperkt blijft. Mochten er na de liftkeuring punten zijn welke verholpen of aangepast dienen te worden dan zorgt MOBI Liften ervoor dat deze volgens de eisen worden hersteld. Ook zorgt MOBI Liften er voor dat er na iedere 18 maanden een nieuwe liftkeuring gepland wordt zodat de lift er niet ongekeurd bij staat.

Welke punten worden onder andere gecontroleerd tijdens een liftkeuring?

De keuringsinstantie keurt de lift op ruim 60 punten. Hieronder vindt u een aantal van de belangrijkste punten.

De snelheidsbegrenzing

De knelbeveiliging

De intercom

De draagkabels

Het tegengewicht

De noodverlichting

De vanginstallatie

Het stopverschil

Het veiligheidscircuit

De deurvergrendeling

De spreekluisterverbinding

Neem contact met ons op

Onze partners

     

Aangesloten bij 

Onze partners

     

Aangesloten bij

   

085 - 4015434

Neem vandaag nog contact met ons op. Wij staan je graag te woord.